Wandelcoaching

Wandelcoach

Bij wensen tot verandering of verbetering van kwaliteit van leven.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de natuur inspiratie biedt en de creativiteit stimuleert. De natuur spiegelt en geeft nieuwe inzichten. Door te werken met natuurelementen als metafoor kom je in korte tijd tot (nieuwe) inzichten. Ook de antwoorden zijn in de natuur te vinden. De ruimte en rust in de natuur geven ook ruimte en rust rondom het onderwerp waar we aan werken. Je bent dichter bij jezelf en voelt dan veel duidelijker welke richting of oplossing voor jou de juiste is. Wandelen betekent beweging en het is fantastisch om mee te maken dat zaken, onderwerpen, vraagstukken waarin je vastzit ook letterlijk in beweging komen.

Verloop van een wandelcoachsessie

Elke wandelsessie begint met ontspanningsoefeningen. We laten alles even bewust los, alleen maar hier en nu. Daarna wandelen we kort in stilte. Hierdoor kom je sneller tot rust en ervaar je maximaal de effecten van de natuur. Vervolgens focussen we over het onderwerp waarin je verder wilt komen. We gebruiken natuurelementen als metafoor. Ik begeleid je door op het juiste moment de juiste vragen te stellen. Al wandelend kunnen we indien van toepassing ook gebruik maken van de hieronder genoemde technieken.

Topcoach Mark Dawson en NLP

Ik heb een training gevolgd bij de Amerikaanse topcoach Mark Dawson. Hij heeft een zeer gestructureerde methode ontwikkeld om je te coachen naar verbeteringen in je werk en andere levensgebieden. Deze methode is geschikt voor mensen die nu zelf aan de slag willen. In combinatie met Neurolinguïstisch programmeren (NLP) is het een hele doeltreffende methodiek voor het bereiken van veranderingen en doelstellingen. Werken aan verbeteringen in werk of het bereiken van doelen wordt zo een hele plezierige ervaring waarin je precies weet waar je aan toe bent.

Methodes gebaseerd op studies van succesvolle mensen

Napoleon Hill heeft al vroeg in de vorige eeuw onderzoek gedaan naar de geheimen van 500 zeer welvarende en succesvolle mensen. De basisprincipes die Napoleon Hill ontdekt heeft zijn tijdloos en praktisch en worden door hedendaagse topcoaches gebruikt. Het gaat om universele wetten die door iedereen toegepast kunnen worden op elk doel: materiële doelen, langdurige vriendschappen, harmonieuze gezinsrelaties, vinden van een partner enzovoorts. Tijdens de coachingssessies maken we gebruik van deze universele wetten in combinatie met Omega Health Coaching en Neurolinguïstisch programmeren (NLP). Door je tegelijkertijd vrij te maken van blokkades veroorzaakt door ervaringen uit het verleden zullen de universele wetten sneller en moeitelozer werken.