Kinesiologie

Kinesiologie

Voor de diagnostiek maak ik mede gebruik van de Kinesiologie, de spiertest. Elke negatieve invloed op onze psyche of ons lichaam vertaalt zich namelijk in een verzwakking van spieren. Via deze spiertest kunnen we bijvoorbeeld achter de oorzaken van bepaalde emoties komen. We kunnen ook uittesten hoe we deze oorzaken het beste kunnen oplossen. Ons lichaam weet precies hoe het beter kan worden. Daarnaast gebruik ik de Kinesiologie voor het opsporen van blokkades in het energiesysteem (die weer invloed hebben op onze emoties, zie de Energie Psychologie). Op verzoek kan ik hiermee ook storingen in organen en het hormonale klierstelsel opsporen die ten grondslag liggen aan ziekte. Daarnaast is de Toegepaste Kinesiologie ook heel bruikbaar voor het uittesten van vitamines, voedingssupplementen en homeopatische geneesmiddelen.

Hoe werkt de Kinesiologie?

Voor de spiertest kunnen meerdere spieren gebruikt worden. Wij gebruiken de spieren van de vingers. Je houdt je duim en wijsvinger goed op elkaar. Op het moment dat je iets zegt dat klopt met je onderbewuste (bijvoorbeeld je naam), dan geeft dat een sterke spierspanning die duidelijk voelbaar is. Richt je je aandacht op je klacht dan zal de spier verzwakken.

Het onderbewuste geeft antwoord

Op deze manier kunnen we vragen stellen die met ja of nee beantwoord kunnen worden. Zo communiceren we in feite met je onderbewuste. Je onderbewuste weet precies wat de oorzaken zijn van je klacht en hoe deze opgelost kan worden. Wij moeten de juiste vragen stellen. Hiervoor maak ik onder andere gebruik van flowcharts voor specifieke klachten (Omega Health Coaching).

Andere toepassingen

Het lichaam blijkt een geniale computer te zijn, die heel veel informatie doorgeeft aan de spieren. Als alles in orde is dan kan een spier een behoorlijke druk weerstaan. Zodra er een storing ergens in het lichaam is dan vertaalt zich dat direct in een verminderde spierspanning. Via de Kinesiologie kan alles rondom dat gebied of een bepaalde emotie uitgetest worden door onze aandacht erop te vestigen. Zo kunnen we met de Kinesiologie bijvoorbeeld precies uittesten waarvoor men allergisch is, welk soort voedsel niet wordt verdragen en aan welke vitamine of welk mineraal men een tekort heeft.
De toepassingsmogelijkheden van kinesiologie zijn in feite onuitputtelijk.