Intuïtieve Ontwikkeling

Eigen energie in beheer met basisoefeningen uit de intuïtieve ontwikkeling

Met een aantal basisoefeningen uit de intuïtieve ontwikkeling kun je gemakkelijk leren om goed je eigen energie te beheren en in je eigen energie te blijven. Hooggevoelige mensen (HSP) nemen emoties, energie en overtuigingen van anderen gemakkelijk over. Het gevolg is dat zij niet goed meer kunnen onderscheiden wat van henzelf is en wat van anderen. Ze weten vaak ook niet dat ze gevoelens van anderen overnemen. Op de pagina over hooggevoeligheid kun je daarover meer lezen.

Omgaan met hooggevoeligheid

De basisoefeningen uit de intuïtieve ontwikkeling hebben al heel veel mensen geholpen goed te leren omgaan met hun hooggevoeligheid. Het is je 'dagelijkse energetische hygiène'. Je komt letterlijk weer in je centrum, dicht bij jezelf.

Ontspannen concentratie

Ook voor niet hooggevoelige mensen helpen de oefeningen om in een staat van ontspannen concentratie te komen en zo goed te reageren in moeilijke situaties of moeilijke gesprekken. Ze helpen ook om zorgen van je af te zetten. In de staat van ontspannen concentratie kun je ook beter beslissingen nemen.

 

Meer toepassingen intuïtieve ontwikkeling

Er zijn veel meer oefeningen uit de intuïtieve ontwikkeling. Zo kun je bijvoorbeeld:

  • de energetische (emotionele) lading van situaties of gebeurtenissen afhalen. Hierna ervaar je direct innerlijke rust. Zo kun je ook de lading van zogenaamde 'kernsituaties' afhalen waardoor je in dat soort situaties in de toekomst niet meer getriggerd (emotioneel) wordt.
  • een grote betrokkenheid bij andere mensen minder zwaar laten worden door te leren om heel zorgvuldig met je eigen energie om te gaan. Onder andere: energie scheiden, energetisch lijntje verbreken, koorden versoepelen/teruggeven, etc.
  • Zelf leren om ruimtes energetisch te reinigen van alle energieën die niet van jou zijn.