EFT Emotional Freedom Technique

EFT, de Emotional Freedom Technique werkt met het in balans brengen van meridianen en chakra´s en brengt het energiesysteem in balans. EFT werkt bijzonder snel en effectief met blijvende resultaten. EFT is ontwikkeld door Gary Craig. Andere technieken die eveneens met in balans brengen van meridianen werken: Thought Field Therapy TFT van Callahan en Roy Martina's Emotioneel Evenwicht techniek.

EFT heft verstoringen in het energiesysteem op

EFT werkt met het uitgangspunt dat alle negatieve emoties veroorzaakt worden door een verstoring van het energiesysteem van het lichaam. Wordt een emotie niet goed verwerkt dan geeft dat een blokkade in het energiesysteem, de meridianen en chakra's. Een kleine trigger (een aanleiding die lijkt op de situatie die de oorspronkelijke emotie veroorzaakt heeft) kan de emotie weer activeren.

De Chinezen hebben 5000 jaar geleden al uitgevonden dat alle meridianen ook gelinkt zijn aan emoties. Wordt de energie in de meridiaan in balans gebracht dan heeft dat ook een positieve invloed op de emoties. Door het bekloppen van acupressuurpunten kunnen de emoties snel in balans komen.

Inmiddels is in een groeiend aantal onderzoeken de grote effectiviteit van EFT en vergelijkbare technieken aangetoond. Zo is EFT bijzonder effectief gebleken bij een groot aantal psychische en lichamelijke klachten zoals:

EFT: Snel en effectief!

EFT is een techniek die het psychotherapeutisch proces bekort van jaren of maanden naar uren en minuten. Dat lijkt misschien onvoorstelbaar. De beste overtuiging is om het zelf te komen ervaren. Bij eenvoudige emoties zoals fobieen, paniekstoornissen en andere angstgevoelens kan er soms al volstaan worden met 1 tot 5 behandelingen. Voor andere emoties zijn er soms wat meer sessies nodig maar altijd nog minder dan bij de gebruikelijke gesprekstherapieen.

De effecten zijn blijvend. Zodra de emotie van zijn energetisch negatieve lading is ontdaan kijk je ook anders tegen het probleem aan en kun je het beter relativeren!