Bach Bloesem Therapie

Dr. Bach, homeopaat, ontdekte reeds in de jaren '30 dat bepaalde soorten bloemen harmonie brengen in de geest. Hun positieve krachten kunnen negatieve gesteldheden deblokkeren. Hij ging ervan uit dat er als de mens zich niet gelukkig voelt na enige tijd een ziektebeeld kan ontstaan. Zo kan iemand gebukt gaan onder schuldgevoel of is hij overbezorgd voor het welzijn van anderen, kan men geen 'nee' zeggen uit angst voor verlies.

Een bloesemtinctuur voor iedere gemoedstoestand

Er zijn vele gemoedstoestanden waardoor men 'niet lekker in zijn/haar vel zit'. Hierdoor kunnen aandoeningen als eczeem, hoofdpijn, maagpijn, ontstekingen en pijnen ontstaan zonder duidelijke oorzaak. Door het genezen van de oorzaak treedt ook genezing van het lichaam op. Dr. Bach heeft 38 bloesemtincturen gemaakt die elk op specifieke gemoedstoestanden werkzaam zijn. Zij kunnen bijvoorbeeld zorgen, paniek, irritatie, verdriet en onzekerheid verhelpen. Ook vermoeidheid, pessimisme en ongeduld zijn zo werkelijk te verhelpen.

Transformatie van negatieve gemoedstoestanden

Ik gebruik de bloesemremedies meestal als ondersteuning/versnelling van de therapie met andere technieken. Ze zorgen voor een prachtige zachte transformatie van negatieve gemoedstoestanden. We kunnen ook uitsluitend met bloesemremedies werken.