Workshop: Verliesverwerking via de natuur

Deze workshop is bedoeld voor mensen die ondersteuning kunnen gebruiken bij de verwerking van het overlijden van een naaste, verwerking van een scheiding of het verlies van een baan.

Tijdens deze workshop zullen we op een prachtige, zachte manier met verwerking bezig gaan: via de natuur. Dat maakt verwerking van verlies veel minder zwaar dan met andere methodieken. Aan het eind van de workshop ben je goed in contact met de verschillende gevoelens die kunnen spelen bij een verlies. Dit is een voorwaarde voor de verwerking ervan. Ook ervaar je hoe je verlies kunt verwerken met behulp van de natuur. Let wel: het is onmogelijk om de totale verwerking in één workshop te doen. Gemiddeld staat er voor een goed verlopend verwerkingsproces twee jaar. Tijdens deze ochtend ervaar je wel hoe je zelf in de natuur of op andere wijze op een goede manier bezig kunt zijn met verwerking.

Verlies verwerking met behulp van de natuur

De locatie is een prachtig natuurgebied in het Gooi. Ik kies bewust voor een gebied waar ik meestal heel weinig andere wandelaars tegenkom waardoor je dus niet bezig hoeft te zijn met andere mensen als je tijdens de workshop emoties ervaart.

Zowel de natuur als het boeddhisme zijn onze inspiratiebron. Je zal, in groepjes van twee, ervaren hoe de natuur je verwerkingsproces spiegelt. We gaan onze percepties van de werkelijkheid goed onderzoeken zodat we een heldere blik krijgen. Het brengt onbewuste elementen die met de verwerking te maken hebben in je bewustzijn. Zo komt er meer duidelijkheid. Ook zal je ontdekken dat er meerdere gevoelens spelen die elk om verwerking vragen. We maken diep contact met de werkelijkheid, zonder vertroebelende overtuigingen. Daar hoort ook het volledige toelaten bij van hetgeen er is. Als je de huidige situatie met alle gevoelens kunt toelaten zoals die is, dan ontstaat er ruimte en rust.

Al wandelend in de natuur en met behulp van die natuur komt er letterlijk beweging in vastgelopen processen. Natuurlijk krijg je hier stap voor stap begeleiding bij.

In het eerste deel van de workshop maak je contact met de verschillende gevoelens die er zijn (juist ook als deze niet bewust aanwezig zijn of je proces is vastgelopen). In het tweede deel van de workshop leer je en ervaar je hoe je de natuur optimaal kunt gebruiken voor je verwerkingsproces.

Het wordt zeer zeker een hele bijzondere ochtend, waar je op een plezierige manier aan zult kunnen terugdenken.

Datum: wordt na opgave bij voldoende deelnemers vastgesteld.

Tijd:9.00 uur – 12.30 uur

Locatie: Cronebos ten oosten van Hilversum. Locatie details krijg je bij de bevestiging van de workshop

Kosten: 60 Euro 

Opgave, informatie: nicole@hilversumpsycholoog.nl  of 035-7725756

Zelf meenemen:

Goede schoenen, zitlap/plastic zak,  regenkleding, paraplu, drinken.

We zullen ook stilstaan, dus zorg voor warme kleding passend bij de buitentemperatuur. Het gaat altijd door, ook bij regen! Alleen bij een weeralarm neem ik contact met je op.

We zijn de hele ochtend in de natuur. Het is handig als je zelf een thermosflesje met koffie of thee kunt meenemen.

Door wie:

Je zult deze dag begeleid worden door Nicole van Gans, Psycholoog & Coach Kijk voor meer informatie over mij op deze website: www.hilversumpsycholoog.nl

Reserverings & betalingsvoorwaarden

  • Je reservering is definitief na overmaking van het deelname bedrag van 60 Euro per gereserveerde workshop op Triodos bankrekening 25.45.53.583 o.v.v. je naam en de datum van de workshop
  • Bij annuleringen wordt 10 Euro administratiekosten in rekening gebracht. Bij annuleringen die binnen de 48 uur worden gedaan voor de workshop wordt geen restitutie verleend tenzij iemand je plaats kan overnemen (door jezelf aangedragen of van een eventuele wachtlijst). In dat geval ben je alleen de administratiekosten kwijt.
  • De nota ontvang je op de dag zelf.