Omgaan met hooggevoeligheid, HSP

Veel hooggevoelige mensen weten niet dat zij hooggevoelig zijn. Je bent zo geboren en weet niet beter. Tot het moment dat je het ontdekt, heb je eerder de nadelen dan de voordelen ervan ervaren. Je hebt op markten na een half uur al hoofdpijn en bent doodmoe. Als er iemand in je omgeving boos is dan ben je gauw echt geraakt. Kortom, alles komt eerder binnen. In 1 sessie kun je al heel ver komen  om te leren omgaan met hooggevoeligheid. Dit is geen reclame zin. Je leert oefeningen waarvan je direct het effect merkt. Alles is namelijk energie en die leer ik je beheren. Hiermee ga je eerst aan de slag. Na een paar weken kijken we of je hieraan voldoende hebt of dat er nog andere oefeningen nodig zijn. Alles op maat want niemand ervaart de hooggevoeligheid op dezelfde manier.

HSP kenmerken hooggevoeligheid

Volgens de Amerikaanse Elain Aron kun je 'Highly Sensitive People (HSP)' herkennen aan de volgende kenmerken:

  • ze voelen stemmingen van anderen goed aan
  • ze nemen (negatieve) emoties van anderen ook snel over en als ze niet weten dat ze hooggevoelig zijn dan kunnen ze niet goed onderscheiden of het nu hun eigen emoties zijn of die van anderen
  • ze hebben eerder last van spanning, stress, stemmingswisselingen, depressiviteit, vermoeidheid, verslavingen en fysieke klachten als hoofdpijn, maag/darmklachten en allergiën
  • ze zijn opmerkzaam en aandachtig
  • ze ervaren, reflecteren en voelen diep en intens
  • ze hebben een afkeer van specifieke indringende prikkels
  • ze hebben tijd nodig om alleen door te brengen
  • ze vinden kwaliteit en bevrediging van het werk zeker zo belangrijk als wat je ermee kunt verdienen

Beter leven met hooggevoeligheid met Intuïtieve Ontwikkeling: hooggevoeligheid als kracht

Veel beter leven met hooggevoeligheid is direct mogelijk met een aantal oefeningen uit de intuïtieve ontwikkeling . Zelf heb ik tijdens mijn opleiding Intuïtieve Ontwikkeling ontdekt dat ik hooggevoelig ben. Tijdens deze opleiding heb ik geleerd hoe ik mijn eigen energie goed kan beheren. Deze eenvoudige basisoefeningen zijn nu onderdeel van mijn dagelijkse ´energetische hygiëne´. Hiermee wordt je hooggevoeligheid een kracht. Naast deze oefeningen geef ik je adviezen over een aantal dagelijkse gewoontes. Als je hebt leren omgaan met je hooggevoeligheid wordt het leven een stuk aangenamer!
Hooggevoelige mensen kunnen voor eventuele andere klachten ook veel baat hebben bij technieken uit de energie psychologie.